Open Dag

Breehorn 44 "Jonathan" en 48 "Laaxum" zijn er klaar voor!!!
Klaar voor de Open Dag bij KM Yachtbuilders in Makkum op 18 en 19 september...

Breehorn Tweets

Zeilclinic Breehorn 41 "Marianne"

 

In het voorjaar van 2013 hebben wij een drietal zeilclinics verloot onder de winterberging klanten die gebruik hebben gemaakt van het servicepakket.  Op 26 augustus jl. heeft de tweede zeilclinic plaatsgevonden. Hierbij het verslag van Andre Jansen.

 

Zeilclinic "Marianne" met Koen van Esch

De zeilclinic met Koen van Esch werd aangeboden door Breehorn. Koen is zeiler, trainer en coach op topniveau met een indrukwekkende cv.
26 augustus was  een schitterende zeildag, stralende zon en wisselende wind, windkracht 4. We hadden in Hindeloopen aan boord van onze Breehorn 41 afgesproken. Om half tien eerst even kennismaken met een broodje en koffie.
Koen bleek gelukkig een zeer aimabele man maar toen de koffie op was moesten we, zeilvriendin Rita en ondergetekende, aan de slag.
We gaan het IJsselmeer op en daar laat hij ons onze gang gaan zoals we gewend zijn. Hierna geeft Koen zijn adviezen. Vele zaken kwamen aan de orde; erg leuk om mee te maken. Voel mij op mijn gemak. Leerzaam vond ik o.a. het intensieve gebruik van de achterstagspanner, de vallen en onderlijkspanning, het gebruik van de wagen, de overloop en de noodzakelijke barberhauler om de twist van de fok te benutten. Ook het voortdurend aan het stuurwiel voelen naar zo min mogelijk loefgierigheid was een eyeopener. We hadden het gevoel dat de boot door al deze activiteiten sneller liep en ook dat we door goede trim het zetten van een rif konden uitstellen.
Al met al een zeer leerzame dag. Dank aan Koen en Breehorn. Deze clinic is zeer aan te bevelen.

Andre Jansen