<< T E R U G

N I E U W E- I T E M S :

• Forza Loron

Op dit moment wordt er door de leden van het Solarteam ROC Friese Poort Sneek, in de loods van de Breehornwerf, hard gewerkt aan het realiseren van hun doel.....de snelste boot in hun klasse te maken.
• Solar Team ROC Friese Poort Sneek

Nog steeds slagen de studenten van ROC Friesepoort erin om de Forza Loron te verbeteren op gebied van vaareigenschappen en snelheid.

Het is voor het team van belang om de ontwikkelingen van andere boten voor te blijven, om in de top van het A-klassement mee te blijven doen.

Aan de lijn van het schip valt weinig te verbeteren, maar drijvers en cockpit moeten worden aangepast aan de verscherpte veiligheideisen. Ook dient het schip tijdens vele testen te worden uitgetrimd.

Voor meer informatie: www.solar-team.nl
• Frisian Solar Challenge

De Frisian Solar Challenge is na twee edities uitgegroeid tot het grootste duurzame evenement in Nederland en vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 10 juli 2010.
De race met voornamelijk jonge deelnemers uit de hele wereld voert langs de traditionele Elfstedenroute. De Frisian Solar Challenge wordt elke twee jaar gehouden. Het evenement begint op zondag 4 juli met een testvaart in de grachten van Leeuwarden. Vervolgens varen de zonneboten in zes dagen langs de Friese elf Steden. Meer informatie over de race vindt u op de website www.frisiansolarchallenge.nl

De Frisian Solar Challenge wordt georganiseerd door de Stichting Sinneboatrace Fryslân. Adviseurs zijn Wubbo Ockels en Anton Wachter.